Держкомтелерадіо оприлюднив наказ щодо першого етапу реформування преси

March 2, 2016

29 лютого на сайті Державного комітету з питань телебачення і радіомовлення України  було оприлюднено Наказ про затвердження Порядку формування переліку друкованих засобів масової інформації та редакцій, що підлягають реформуванню на першому етапі. Документ датовано 25  січня 2016 року. 

Порядок визначає, яким чином має складатися перелік ЗМІ, які будуть реформовані впродовж першого етапу реформування преси, до 31 грудня 2016 року. Так, відповідно до Закону України “Про реформування державних і комунальних друкованих ЗМІ”, на першому етапі здійснюється реформування друкованих засобів масової інформації та редакцій згідно з переліком, що затверджується Кабінетом міністрів України за поданням Державного комітету з питань телебачення і радіомовлення України.

Порядок, затверджений Держкомтелерадіо, встановлює, що друковані ЗМІ та редакції, які прагнуть взяти участь у першому етапі реформування, до 1 липня 2016 року мають подати Держкомтелерадіо пакет документів, серед яких: 

– копія свідоцтва про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації;

– копія рішення трудового колективу про участь у реформуванні друкованого засобу масової інформації та редакції (у разі його прийняття);

– копія рішення засновників (співзасновників) друкованого засобу масової інформації та редакції про реформування друкованого засобу масової інформації та редакції та про спосіб їх реформування;

– інформація щодо сплати заборгованості із податків та обов’язкових платежів, ліквідування заборгованості із заробітної плати та виконання інших фінансових зобов’язань відповідно до законодавства.

Після 1 липня 2016 року Держкомтелерадіо сформує перелік та подасть його на затвердження Кабінету Міністрів України. Аби не затягувати із процесом реформування, радимо тим друкованим ЗМІ, які визначились із участю у реформуванні та способом, не чекати 1 липня та готувати документи для звернення до ДКТР.