Держкомтелерадіо розповів про стан реформи преси

March 18, 2016

12421832_986043344819863_1916247912_nСьогодні, 18 березня, на засіданні Громадської Ради представник Держкомтелерадіо поінформував про стан реалізації Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих ЗМІ». Ініціювала розгляд цього питання член Громадської Ради, юристка Інституту медіа права (ІМП) Тетяна Семілетко.

Перший заступник Голови Держкомтелерадіо Богдан Червак розповів про підзаконні акти, розроблені Держкомтелерадіо на виконання закону, реалізацію першого етапу реформування та інформаційну кампанію, яку веде відомство в рамках просування реформи. Так, як повідомив Богдан Червак, 120 редакцій виявили намір взяти учать у першому етапі реформування, який відбуватиметься до 31 грудня 2016 року.  Більше того, від трьох редакцій уже надійшов повний пакет документів і вони готові розпочати процедуру реформування (особливості визначаються Порядком формування переліку друкованих засобів масової інформації та редакцій, що підлягають реформуванню на першому етапі). Крім того, 23 трудові колективи уже повідомили Держкомтелерадіо, що не братимуть участь у першому етапі.

Однією із основних проблем наразі Богдан Червак назвав те, на місцях чимало редакцій не знають про прийнятий закон. Держкомтелерадіо звернувся до Кабміну, за посередництва якого закликав місцеві державні адміністрації,  аби вони поінформували місцеві видання про реформу. 

Наразі Держкомтелерадіо працює над порядком надання адресної підтримки реформованим виданням місцевої сфери розповсюдження.

Нагадуємо, до 31 березня 2016 року трудові колективи друкованих ЗМІ, заснованих органами державної влади та місцевого самоврядування, мають надати засновникам свої пропозиції стосовно способу реформування. За відсутності пропозиції органи влади прийматимуть рішення самостійно.

Детальніше із процедурою реформування можна ознайомитись за посиланням.