Держкомтелерадіо вніс на розгляд Уряду законопроект про роздержавлення преси

November 6, 2014

Державний комітет з питань телебачення та радіомовлення передав на розгляд Кабінету Міністрів України проект закону «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації та їх редакцій».

Це вже не перша спроба здійснити роздержавлення друкованих ЗМІ, заснованих органами державної влади та місцевого самоврядування.

Новий документ, поданий на розгляд Уряду, розроблено Держкомтелерадіо відповідно до доручення  Віце-прем’єр-міністра України Сича О.М. від 27.05.2014 «Щодо реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації». Необхідність підготовки цього законопроекту виникла після того, як Верховна Рада 17 квітня 2014 року відхилила проект Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації», внесений народними депутатами України Миколою Томенком, Рустамом Рауповим, Ігорем Мірошниченком, Степаном Курпілем та Миколою Баграєвим.

Проект визначає способи та процедуру реформування комунальної та державної преси, а також питання фінансування процесу перетворення.

З повним текстом проекту Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації та їх редакцій» (нова редакція з врахованими зауваженнями міністерств та відомств) можна ознайомитись на сайті Держкомтелерадіо:

http://comin.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=115853&cat_id=80453