Держкомтелерадіо визначив ключові заходи на виконання закону про реформування преси

February 5, 2016

4 лютого на офіційному сайті Державного комітету з питань телебачення і радіомовлення України було оприлюднено перелік заходів в рамках реалізації Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» (далі також – Закон).

Основними завданнями органу впродовж наступних кількох місяців є:

  • розробка та затвердження Порядку формування переліку друкованих засобів масової інформації та редакцій, що підлягають реформуванню на першому етапі, забезпечення формування цього переліку; 
  • затвердження 
  • розробка та затвердження Порядку складання, ведення та оновлення  Зведеного переліку об’єктів реформування, забезпечення ведення такого переліку;
  • подання Переліку друкованих засобів масової інформації та редакцій, що підлягають реформуванню на першому етапі на затвердження до Кабінету Міністрів України;
  • розробка та подання в установленому порядку на затвердження Кабінету Міністрів України Порядку надання державної підтримки за рахунок коштів державного бюджету реформованим друкованим засобам масової інформації місцевої сфери розповсюдження.

 

Також відповідно до Закону на Держкомтелерадіо покладаються організація підвищення кваліфікації працівників редакцій друкованих ЗМІ, моніторинг процесу реформування, розробка та подання в установленому порядку на затвердження Кабінету Міністрів України Порядку надання державної підтримки за рахунок коштів державного бюджету реформованим друкованим засобам масової інформації місцевої сфери розповсюдження.

По завершенню першого етапу реформування Держкомтелерадіо має узагальнити його результати та підготувати пропозиції про внесення змін до відповідних нормативно-правових актів.

Детальніше із планом та строками виконання можна ознайомитись за посиланням.

Також Держкомтелерадіо визначив основні дії редакцій, засновників державних і комунальних друкованих ЗМІ та строки, в межах яких мають бути прийняті рішення та вчинено відповідні дії.

Нагадаємо, до 1 квітня 2016 року трудові колективи усіх державних і комунальних друкованих ЗМІ мають провести трудові збори та визначитись щодо реформування. Засновники таких ЗМІ (органи державної влади і місцевого самоврядування) матимуть ще місяць для прийняття рішення про реформування та визначення способу.