Держкомтелерадіо

January 14, 2008

Чотирнадцятого січня 2008 року у Верховній раді України було зареєстровано два проекти постанов № 1334 та № 1335 якими Кабінет міністрів України пропонує звільнити голову Держкомтелерадіо Едуарда Прутніка та призначити на його місце члена Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Ігоря Куруса.

Звертаємо увагу на той факт, що на момент виходу цього вісника Едуард Прутнік обраний по багатомандатному загальнодержавному округу від Партії регіонів (№ 55). А відповідно до ст. 78 Конституції України народні депутати України не можуть мати іншого представницького мандата, бути на державній службі тощо. З моменту обрання народним депутатом особа у двадцятиденний строк з дня набуття депутатських повноважень має або припинити обіймання посади, або подати заяву про складення повноважень народного депутата України.

Зважаючи на той факт, що н.д. Едуард Прутнік набув повноважень 23 листопада 2007 р., то відповідно до ч.4 ст. 99 закону про вибори народних депутатів Центральна виборча комісія має прийняти рішення про визнання його як такого, що відмовився від депутатського мандата.