Допоможіть захистити журналістів під час протестів

December 6, 2013

Інститут Медіа Права закликає небайдужих українців надати фінансову допомогу на закупівлю  сигнальних жилетів з написом «Преса» для журналістів. На отримані добровільні внески ми придбаємо жилети та разом з іншими журналістськими організаціями роздамо їх представникам медіа, які висвітлюють масові протести та порушення прав людей в Україні.

Ми вважаємо, що носіння жилетів представниками ЗМІ зменшить ризик фізичного насильства проти них під час виконання професійних обов’язків. Як відомо, 1 грудня понад 50 журналістів отримали тілесні ушкодження, у тому числі від рук правоохоронних органів.

Добровільні внески на купівлю жилетів будуть зараховані на окремий рахунок Інституту Медіа Права та використані тільки на вказані цілі. Звіт про використання коштів буде оприлюднений на нашому сайті. За бажанням ми вкажемо імена благодійників.   


Реквізити для перерахування грошей:

Отримувач: ГО “Інститут Медіа Права”

Код ЄДРПОУ: 3355219

Р/Р 26007308306672 у АТ “ОТП Банк”, МФО 300528, м. Київ

Призначення платежу: Добровільна пожертва на захист прав журналістів (статутна діяльність)


Надання журналістам сигнальних жилетів є спільною ініціативою Інституту Медіа Права, Інституту масової інформації, Національної спілки журналістів України (НСЖУ) та Незалежної медіа-профспілки України (НМПУ).