Експертна зустріч

September 7, 2009

Двадцять восьмого – двадцять дев’ятого серпня 2009 року Інститут медіа права провів Експертну зустріч щодо обговорення проекту Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації».

У заході взяли участь експерти Ради Європи професор Карл Ерік Густафсон та п. Ад Ван Лун, перший заступник Голови Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації Андрій Шевченко, представники ОБСЄ, Інституту масової інформації, Української асоціації видавців періодичної преси, Національної спілки журналістів України, «Інтерньюз-Україна», незалежні адвокати, експерти, представники комунальних ЗМІ.


Перший день зустрічі розпочався з обговорення ситуації, що нині склалася на ниві роздержавлення,  та чинників, що перешкоджають цьому. Після обговорення загальних проблем учасники почали постатейне обговорення проекту, розробленого Міністерством юстиції, яке тривало і протягом другого дня заходу.

За наслідками зустрічі було ухвалено рішення щодо розробки і подання звернення від імені громадських організації до Кабінету Міністрів України з проханням активізувати процес роздержавлення, зокрема і шляхом прискорення процедури узгодження законопроекту (приміром, невідкладно внести проект Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» до Верховної Ради України).

Захід відбувся за підримки Міжнародної підтримки ЗМІ (Данія) та Програми Європейського союзу та Ради Європи «Сприяння європейським стандартам в українському медійному середовищі».