Експертне обговорення на тему «Перехід на цифрове мовлення: юридичний аспект»

September 15, 2011
23 вересня 2011 року у Києві громадська організація «Інститут Медіа Права» проведе експертне обговорення на тему «Перехід на цифрове мовлення: юридичний аспект».

Під час заходу планується обговорити юридичні аспекти ліцензування в «цифрі», надати оцінку діяльності Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення в контексті проведених цифрових конкурсів та виробити рекомендації щодо відстоювання прав глядачів та мовників.

Перехід на цифрове мовлення – складний технологічний та правовий процес, в якому важливу роль відіграє як професійна стратегія організації переходу, так і закріплення таких правил і процедур переходу на законодавчому рівні, які б враховували інтереси усіх зацікавлених сторін. Відсутність чітких правил переходу на цифру в сукупності з хаотичними, а подекуди непрофесійними діями влади протягом 1997-2011 років можуть призвести як до порушення інформаційних прав громадян, так і до втрати колективами телерадіоорганізацій робочих місць.

До участі в обговоренні запрошуються представники ЗМІ, громадські активісти та усі небайдужі до процесу переходу на цифрове мовлення.

Круглий стіл відбудеться за адресою: м. Київ, вул. Хрещатик, 14, готель «Хрещатик», конференц-зал «Володимирський».

Про намір взяти участь у круглому столі повідомте, будь ласка, за телефоном 284-61-64 чи надішліть листа на електронну адресу: info@medialaw.kiev.ua.

Початок реєстрації і вітальна кава для учасників круглого столу у п’ятницю, 22 вересня 2011 року, – о 9.30; початок роботи круглого столу – 10.00, закінчення – 13.00.

Круглий стіл відбудеться за підтримки Представництва Інтерньюз-Нетворк в Україні та Міжнародної організації «Міжнародна підтримка медіа».