Експерти ІМП візьмуть участь у розробці змін до Закону про роздержавлення друкованих ЗМІ

November 3, 2016
3 листопада 2016 року юристи ІМП Ігор Розкладай та Катерина Кулина взяли участь у робочій групі з питань реформування державних і комунальних ЗМІ, що відбулась за участі представників Держкомтелерадіо, ОБСЄ, Української асоціації видавців періодичної преси та інших зацікавлених осіб. 
 
Учасники зустрічі обговорили ключові проблеми на шляху імплементації Закону “Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації”, зокрема організаційно-правові аспекти перетворення ЗМІ та  готовність реформованих ЗМІ до переходу на самостійне фінансування.
 
На думку учасників, ці проблеми є наслідком недосконалості Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» – з одного боку, та неоднакового розуміння процедур, пов’язаних із реформуванням. 
У зв’язку з цим, найближчим часом експерти планують підготувати пропозиції змін до чинного закону з огляду на наявні проблеми, а Держкомтелерадіо розробить роз’яснення щодо процедури реформування.