Граничні норми витрат на копіювання або друк документів (оновлено)

July 14, 2011

Тринадцятого липня 2011 року Кабінет Міністрів України ухвалив постанову «Про граничні норми витрат на копіювання або друк документів, що надаються за запитом на інформацію», – повідомляється на офіційному сайті цього органу.


Вимога щодо ухвалення такого документу передбачена ч. 3 ст. 21 Закону України «Про доступ до публічної інформації», яка встановлює, що Кабінет Міністрів України ухвалює граничні тарифи на відшкодування фактичних витрат щодо виготовлення копій документів для надання їх за запитами на інформацію.


Частина друга ст. 21 Закону передбачає, що у разі якщо задоволення запиту на інформацію передбачає виготовлення копій документів обсягом більш як 10 сторінок, запитувач зобов’язаний відшкодувати фактичні витрати на копіювання та друк.


Уряд встановив, що граничні витрати на копіювання або друк копій документів формату А4 та меншого розміру (в тому числі двосторонній друк) сягають не більше ніж 0,1 відсотка розміру мінімальної заробітної плати за виготовлення однієї сторінки), формату А3 – не більше ніж 0,2 відсотка.


За копіювання або друк копій документів будь-якого формату, які містять інформацію з обмеженим доступом, що потребує її відокремлення, приховуваннят ощо (в тому числі двосторонній друк) уряд встановив граничні тарифи – від 0,3 до 0,5 відсотка від мінімальної заробітної плати.

Участь у розробці документу взяли фахівці Інституту Медіа Права, які внесли відповідний проект на розгляд Громадської ради Держкомтелерадіо в березні 2011 року.
 
Адреса постанови:
http://zakon1.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?nreg=740-2011-%EF