Громадська експертиза Держкомтелерадіо – завершальний етап

November 26, 2010

Двадцять п’ятого листопада 2010 року представники Інституту Медіа Права взяли участь у засіданні колегії Державного комітету телебачення та радіомовлення України. Серед іншого, на засіданні відбулося обговорення результатів громадської експертизи діяльності Держкомтелерадіо із регулювання порядку мовлення Державної телерадіокомпанії «Всесвітня служба «Українське телебачення і радіомовлення» (ДТРК «УТР»). Цю громадську експертизу Інститут Медіа Права провів протягом квітня-вересня 2010 року.

Богдан Червак, директор департаменту інформаційної політики Держкомтелерадіо, доповів про завдання, хід і результати громадської експертизи, а також ознайомив присутніх зі змістом експертних пропозицій Інституту Медіа Права.

Члени колегії Держкомтелерадіо погодилися із тим, що існує потреба у більш чіткому визначенні мети діяльності ДТРК «УТР», окресленні її цільової аудиторії та удосконаленні програмного наповнення телеканалу. Водночас Василь Юричко, президент ДТРК «УТР», відзначив, що за існуючого порядку і реального стану фінансування каналу впровадити ряд рекомендацій експертів не є можливим. Це стосується насамперед закупівлі телепередач, виготовлених іншими телерадіокомпаніями, а також покращення технічної якості мовлення.

За результатами обговорення колегією Держкомтелерадіо було ухвалене рішення, яким Департаменту телебачення і радіомовлення Держкомтелерадіо та ДТРК «УТР» доручено розробити нову Концепцію мовлення телеканалу, а також вжити заходів для підвищення якості добору програм, ефективності роботи ДТРК «УТР» та забезпечення фінансування раніше затверджених заходів каналу.

Детальніше про хід і результати цієї громадської експертизи читайте тут.