Громадський активіст виборюватиме в суді доступ до інформації про стан бомбосховищ

October 2, 2014

Фонд захисту права на доступ до інформації, заснований Інститутом Медіа Права за сприяння Міжнародного фонду «Відродження», підтримав судову справу громадського активіста Дмитра Карпія щодо відмови в доступі до інформації про стан протирадіаційних сховищ у м. Бровари.

Так, у вересні  громадський активіст подав запит до виконкому Броварської міської ради з проханням надати інформацію про кількість протирадіаційних сховищ і сховищ від засобів ураження у м. Бровари, стан їх готовності для використання за призначенням та місткість, а також відомості щодо фінансування утримання зазначених споруд укриття. У відповідь місцевий орган відмовив в наданні інформації, вважаючи її такою, що є обмеженою в доступі, зокрема, становить державну таємницю.

Вважаючи відмову Броварської міської ради неправомірною Дмитро Карпій звернувся до Фонду захисту права на доступ до інформації з метою отримати юридичну підтримку для оскарження протиправного обмеження у суді.


Метою проекту «Забезпечення судового захисту права на інформацію за підтримки Фонду та мережі захисників права на доступ до інформації», що здійснюється Інститутом Медіа Права за підтримки Міжнародного фонду «Відродження», є гарантування правового захисту права кожного на доступ до інформації. Детальніше про програму: www.irf.ua