ІМП провів семінар з медіа права для викладачів журналістики

December 15, 2014

                          


Інститут Медіа Права за підтримки Шведського уряду провів дводенний семінар з актуальних питань медіа права для викладачів факультетів журналістики 13-14 грудня 2014 року у Києві.

Зважаючи на стрімкий розвиток законодавства у сфері медіа права, підготовку та ухвалення нових фундаментальних законів, особливої актуальності набуває питання поширення інформації про новели медіа законодавства серед майбутніх журналістів.  Тому вкрай важливою є актуалізація обізнаності викладачів факультетів журналістики щодо процесів, що відбуваються у сфері медіа права.

Метою проведення заходу було поглиблення знань з медіа права викладачів факультетів журналістики та сприяння у вдосконаленні ними викладання курсів.

23 викладачі університетів різних регіонів України, що викладають медіа право майбутнім журналістам, приїхали на семінар до Києва.

Під час заходу обговорювалися такі теми, як доступ до публічної інформації (написання інформаційних запитів, новели закону 1170, судова практика та ін.), попередження дифамаційних ризиків та відповідна судова практика, суспільне мовлення в Україні, актуальні питання медіа реформи та ін. Учасники виявили активність у обговоренні, а особливу цікавість викликала лекція «Правила проведення фото- та відеозйомки», що подавала такі аспекти цього питання, які мають практичну користь для журналістів.

 



Захід проводився Інститутом Медіа Права за підтримки Шведського уряду.