ІМП спільно з Телекритикою провів круглий стіл з суспільного мовлення

June 12, 2014

Незважаючи на те, що Закон України «Про Суспільне телебачення ірадіомовлення України» набув чинності 13 травня​ цього року​, а суспільне мовлення в Україні має запрацювати з січня ​2015 р медіа​-​експерти ​та представники ЗМІ висловили різні погляди на шляхи перетворення НТКУ та місцевих мовників на суспільне

 

Відтак, Генеральний директор КДРТРК “Центральний канал” Олександр Савенковважає, що на сьогодні медіаспільнота “не має права позбавити місцеву владу свого​ ​інформаційного важеля». З цього прикладу, експерт Інституту Медіа Права, Ігор Розкладай,  зазначив, що «для місцевої влади важливо продемонструвати свою прозорість і підзвітність, зокрема  викладати всі свої проекти рішень, цього буде достатньо, не потрібно  ще витрачати телеканали, на яких буде чиновник розказувати який він хороший. Для цього є інші можливості, наприклад прес-конференції – журналісти на неї прийдуть і, якщо інформація подається дохідливо, то вони її висловлять», – також додав Ігор Розкладай.

В свою чергу, медіа експерти Ів Саломон, з Ради Європи, та Девід Льюіс , член Європейської мовної спілки,  наголосили на важливості для суспільства провести реформи у сфері мовлення до парламентських виборів в Україні.

Відео із заходу див.: https://www.youtube.com/watch?v=K6hZc_R2uFU