Інститут Медіа Права оскаржує бездіяльність Апарату Верховної Ради України в адміністративному суді

August 21, 2013

Двадцятого серпня 2013 року Інституту Медіа Права подав позов до адміністративного суду у зв’язку з ненаданням Апаратом Верховної Ради України відповідей на запити про доступ до публічної інформації.

22 квітня 2013 року громадська організація звернулася до комітетів Верховної Ради України із серією запитів про надання копій протоколів останніх (на момент отримання запитів) засідань кожного комітету Верховної Ради України. Відповіді на більшість запитів були отримані, однак 7 комітетів не надали відповіді. Це, зокрема, комітети Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин; з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією; з питань верховенства права та правосуддя; з питань інформатизації та інформаційних технологій; з питань культури і духовності; з питань підприємництва, регуляторної та антимонопольної політики; з питань промислової та інвестиційної політики.

Оскільки з моменту подання запитів пройшло понад три місяці, і за цей час не було отримано жодних повідомлень з приводу надісланих листів, Інститут Медіа Права вирішив в судовому порядку зобов’язати Апарат Верховної Ради України надати копії протоколів засідань зазначених комітетів.