Інститут Медіа Права проведе Третій Форум захисників права на доступ до інформації

June 11, 2014

Інститут Медіа Права 18-19 червня 2014 року проведе Третій Форум захисників права на доступ до інформації. Участь у Форумі візьмуть члени Мережі захисників права на доступ до інформації, що була започаткована Інститутом у 2012 році і об’єднує медіаюристів, адвокатів та громадських діячів, які спеціалізуються в галузі доступу до публічної інформації. Своїм досвідом з учасниками поділяться міжнародні та українські експерти у галузі доступу до інформації, представники органів влади, адвокати, котрі мають широку практику у справах з доступу до інформації, та активні учасники Мережі.

Метою Форуму є підвищення кваліфікації учасників Мережі, обмін досвідом та спільна розробка стратегій, спрямованих на покращення доступу до інформації. Два дні інтенсивної роботи складатимуться з теоретичних сесій та практикумів.

Учасники обговорять такі питання:

·      новели  законодавства про доступ до публічної інформації та про захист персональних даних;

·      регулювання та судова практика у сфері доступу до декларацій державних службовців;

·      тенденції усталення судової практики щодо реалізації Закону України «Про доступ до публічної інформації»;

·      аналіз стратегічних судових справ та поради фахівців, спрямовані на покращення ситуації у сфері доступу до інформації.

Форум відбувається в рамках проекту «Забезпечення судового захисту права на інформацію за підтримки Фонду та Мережі захисників права на доступ до інформації». Проект здійснюється громадською організацією «Інститут Медіа Права» за підтримки Програмної ініціативи «Права людини та правосуддя» Міжнародного фонду «Відродження». Детальніше про програму: www.irf.ua.

Форум проводиться у рамках проекту «Популяризація прав людини і демократії та посилення медійного і громадянського суспільства в Азербайджані, Україні та Білорусі» міжнародної організації «Міжнародна підтримка медіа» за підтримки Міністерства закордонних справ Норвегії.

 

Представники ЗМІ з питань акредитації можуть звертатися:

тел.: 094-927-90-44 (383-20-44)

e-mail: oleksiyuk@medialaw.kiev.ua 
Тетяна Олексіюк