Інститут Медіа Права увійшов до нового складу Громадської ради при Нацраді

September 22, 2010

22 вересня на засіданні Національної ради було сформовано новий склад дорадчого органу Національної ради – Громадької ради.

За результатами розгляду з 33-х кандидатур індивідуальних членів та 6 подань на входження до Громадської ради в якості колективних членів до складу оновленої Громадської ради увійшли 12 індивідуальних представників та лише одна організація – колективний член. І цією організацією став Інститут Медіа Права. Директор ІМП Тарас Шевченко буде представляти організацію як делегований представник.

Нагадаємо, що директор Інституту Медіа Права Тарас Шевченко був головою Громадської ради попереднього складу. І він один з небагатьох, хто увійшов до її оновленого складу. Члени Національної ради на засіданні перед голосуванням висловили свої міркування стосовно нового складу дорадчого органу. Голова Національної ради Володимир Манжосов у зв’язку із цим заявив: „Я не буду голосувати за тих претендентів,  які належать до компаній чи організацій, які представляють певні бізнес-інтереси в телерадіоінформаційній сфері. На мою думку, в Громадській раді мають бути представники від громадськості, а не галузеві лобісти”. Власне новообраними членами Громадської ради є саме такі представниики.

Так разом з Інститутом Медіа Права як колективним членом до складу Громадської ради такі індивідуальні члени: Самохвалов Василь Сергійович (директор з розвитку „Центру суспільних медіа”), Іванов Валерій Феліксович (президент Академії української преси), Моісеєв Павло Анатолійович (директор з правових питань, заступник голови МГО „Інтерньюз-Україна”), Глущенко Олександр Леонідович (незалежний медіа-експерт, видавець спеціалізованого журналу в галузі телебачення, радіомовлення та телекомунікацій „MediaSat”), Макарський Олександр Едуардович (позаштатний автор журналу „Журналіст України”), Рудницька Анжеліка Миколаївна (тележурналіст, теле-, радіоведуча), Соломаха Андрій Миколайович (спеціаліст з ліцензування та запровадження нових проектів), Фіалко Олег Борисович (кінорежисер, Заслужений діяч мистецтв, Народний артист України), Безгін Олексій Ігорович (ректор КНУ театру, кіно і телебачення імені І.К.Карпенка-Карого), Котюжинська Тетяна Григорівна (секретар, головний юрисконсульт НСЖУ),Приходько Оксана Дмитрівна (голова правління МГО „Європейська Медіа платформа”), Зеленська Олена Віталіївна (відповідальний секретар АДКіМУ, керівник дитячо-молодіжної студії „Юнь”, головний режисер фестивалю „Кришталеві джерела).