Інститут Медіа Права вважає неприпустимим функціонування курилок в органах державної влади

December 17, 2014

Напередодні другої річниці дії Закону України № 4844, який заборонив куріння в закладах громадського харчування та на робочих місцях, громадська організація «Інститут Медіа Права» звернулася до очільників Київської міської ради та Київобларади з вимогою припинити порушувати закон та закрити курилки. Відповідні звернення були надіслані на ім’я Кличка В. В., голову Київради та Бабенка М. В., голову Київоблради.

На думку громадськості, голови Київської міської та Обласної ради повинні забезпечити дотримання закону в приміщеннях, очолюваних ними органів державної влади.

«Підписавши Рамкову Конвенцію ВООЗ із боротьби проти тютюну, Україна взяла на себе обов’язок приймати ефективні закони, які будуть забезпечувати захист від впливу тютюнового диму на робочих та у громадських місцях. 16 грудня 2012 року вступили в силу зміни до Закону України № 2899 «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров’я населення». Так, статтею 13 Закону України № 2899-ІV передбачено перелік місць, в яких забороняється куріння, до таких місць, зокрема, належать приміщення органів державної влади та місцевого самоврядування, інших державних установах», – йдеться у зверненні.

«Ми домагатимемося заборони куріння у приміщеннях відповідних органів влади, оскільки вважаємо порушення закону тими, хто насправді мав би бути прикладом для інших в питаннях його дотримання, неприпустимим. І саме відповідальність у прийнятті рішення про дотримання закону та закриття курилок лежить на керівниках Київради та Київоблради», – вважає Юлія Солоха, координатор проекту «Київ без тютюнового диму».