Інститут Медіа Права виступив співорганізатором регіональної школи медіа права у Таджикистані

November 30, 2010

Інститут Медіа Права у партнерстві з Інститутом «Відкрите Суспільство» Фондом Сприяння – Таджикистан провели у Душанбе регіональну школу для медіа юристів. Школа проходила у столиці Таджикистану з 23 по 29 листопада 2010 року.

Медіа юристи, правозахисники та студенти-старшокурсники юридичних вищих навчальних закладів Таджикистану, Казахстану і Киргизстану протягом тижня прослухали ряд лекцій від міжнародних експертів. Директор Інституту Медіа Права Тарас Шевченко та суддя Василь Паліюк – представники української сторони лекторів, доцент Південно-Уральського державного університету Олексій Мінбалєєв – російський тренер регіональної школи.

Регіональна школа медіа права проходила у форматі розширеного навчального семінару-тренінгу, в ході якого розглядалися основні і дуже актуальні на тлі погіршення ситуації зі свободою слова теми медіа права. Серед таких тем: дифамація; доступ до інформації; доступ журналістів до судових засідань і висвітлення судових процесів, свобода слова і захист приватного життя; правовий режим використання фотографій і відеоматеріалів; правове регулювання Інтернету; телерадіомовлення тощо.


Нагадаємо, що Інститут Медіа права має п’ятирічий досвід навчання медіа юристів на Міжнародній літній школі медіа права. Міжнародна літня школа проводиться Інститутом Медіа Права з 2005 року в Києві. Регіональна школа у Таджикистані – це нова можливість для підвищення рівня підготовки медіа юристів, під час якої директор Інституту Медіа Права Тарас Шевченко та інші лектори змогли подіитися своїми знаннями з юристами Центрально-азійського регіону.