Інститут Медіа Права започаткував неформальні зустрічі медіа експертів

October 31, 2013

Вчора, 30 жовтня, Інститут Медіа Права організував неформальну зустріч медіа юристів та медіа експертів у кнайп-клубі «Купідон» для спілкування та обміну ідеями.

Переконані, регулярне особисте спілкування фахівців у галузі медіа є надзвичайно важливим для обміну досвідом та генерування ідей щодо вирішення суспільних проблем у галузі. Тому ІМП має намір підтримувати періодичні зустрічі для обговорення актуальних медіа проблем, утворення спільноти експертів та підтримання постійної комунікації між ними.

Перша зустріч була присвяченавпливу Угоди про асоціацію з ЄС на медіа простір України.

Зокрема, було розглянуто такі питання:

– ефективність підготовки до підписання Угоди про асоціацію (УА) за рекомендаціями звіту ОБСЄ/БДІПЛ та в рамках Порядку денного асоціації Україна – ЄС;

– зміст Угоди про асоціацію: напрями співпраці між сторонами Угоди та міжнародно-правові зобов’язання України, пов’язані з медіа простором;

– необхідні кроки з регуляторного наближення до права ЄС: розділи 14 Інформаційне суспільство та 15 Аудіовізуальна політика УА.

Учасники зустрічі визначили основні актуальні напрями роботи медіа фахівців у зв’язку із цією темою, а також релевантні зобов’язання, які бере на себе Україна в рамках Угоди про Асоціацію з ЄС.