Інститут Медіа Права зібрав “антитютюнову команду” бігунів і взяв участь у Пробігу під каштанами-2012

May 28, 2012

Цього року Пробіг під каштанами став знаковим для борців із курінням – адже за три дні до цього Верховна Рада України прийняла закон, що повністю забороняє куріння у кафе, барах і ресторанах.

Цього  року Інститут зібрав команду з 50 активістів-борців із тютюном із різних громадських і державних організацій, журналістів, приватних підприємців, студентів і простих мешканців Києва. До складу «антитютюнової» команди увійшли представники організацій з Коаліції «За вільну від тютюнового диму Україну», регіонального центру «Життя»,  проекту “Київ без тютюнового диму” Інституту стратегічних досліджень МОЗ України, Скаутської організації «Плай», Київського міського центру здоров’я, Форуму порятунку Києва, Національного медичного університету ім. Богомольця, приватних компаній та ін.

– Команда борців із тютюном уже вп’яте бере участь у Пробігах під каштанами – і щоразу до нас приєднується все більше людей, яким ця тема небайдужа і які таким чином знаходять однодумців. Наша організація, Інститут Медіа Права, входить до Коаліції «За вільну від тютюнового диму Україну», що активно бореться з поширеністю куріння серед українців. –  каже Олена Дуб, координатор проекту «Київ без тютюнового диму». – Пробіг відбувся за лічені дні до ЄВРО-2012, тому ми прагнули привернути увагу депутатів і самих українців на важливість прийняття антитютюнових законів. Адже ми переконані, що відвідувачі українських стадіонів, кафе і ресторанів, а також їх працівники мають бути захищеними від шкідливого впливу вторинного тютюнового диму, як це зроблено у майже всіх країнах Європи. Тому прийнятий закон про заборону куріння у ресторанах і на стадіонах став для нас дуже доброю новиною.

Ювілейний 20-й “Пробіг під каштанами” відбувся напередодні Всесвітнього Дня відмови від куріння (цей день відзначають 31 травня). Усього Пробіг під каштанами-2012 зібрав 51 команду і більше 6 тисяч учасників. Усі кошти, зібрані під час проведення заходу, передадуть до Центру дитячої кардіології та кардіохірургії Міністерства охорони здоров’я України.

 

«Київ без тютюнового диму» – проект громадської організації «Інститут Медіа Права», учасника Коаліції «За вільну від тютюнового диму Україну».  

Сторінка проекту facebook.com/SmokeFreeKyiv