«Інтер» «приписали»

April 1, 2008

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення втретє надіслала телеканалові «Інтер» припис про усунення порушень. У листі голови Національної ради Віталія Шевченка до голови правління АТЗТ «Українська незалежна ТВ-корпорація» («Інтер») Сергія Созановського від 7 квітня 2008 року йдеться про те, що названа телерадіоорганізація мовить із ознаками порушень норм законодавства і демонструє показники, що є неприйнятними з огляду на ситуацію в телеефірі, про яку йшлося на засіданні РНБО 21 березня цього року.

Результати моніторингу, здійсненого службами Національної ради 30-го і 31 березня 2008 року, підтвердили попередні висновки Національної ради, а саме: ознаки порушень телеканалом «Інтер» статей 9 та 10 Закону України «Про телебачення і радіомовлення», статті 15 Закону України «Про кінематографію» та інших нормативних документів. Одне з найгрубіших порушень – практично повна відсутність в ефірі національного музичного продукту. 30-го і 31 березня 2008 року «Інтер» транслював всуціль російську музичну продукцію.

Віталій Шевченко у зв’язку з розглядом результатів перевірок попросив керівника «Інтера» оперативно поінформувати Національну раду про причини такої ситуації з мовленням телеканалу.