Команда українських студентів поїхала на змагання з медіа права у Оксфорд

March 25, 2010

Вперше за трирічну історію існування студентських змагань з медіа права «TThe Monroe E. Price International Media Law Moot Court Competition», позмагатись до Лондона вирушила команда з України.

Перша команда на змаганнях представлена студентами Національного університету «Києво-Могилянська академія». Станіслава Ільченко, Руслана Олексійчук та Вікторія Микуляк разом з капітаном Вікторією Добринською та тренером Тарасом Шевченком 24 березня вирушили до Оксфорду на фінал змагань.

«The Monroe E. Price International Media Law Moot Court Competition» створено 2008 року Програмою порівняльного медіа права та Центром соціо-правових студій – підрозділами Оксфордського факультету права у співробітництві з Міжнародною асоціацією медіа юристів (IMLA). Мета змагань полягає у підвищенні інтересу до галузі медіа права як з боку студентів-юристів, так і представників інших спеціальностей.

Перший етап змагань (письмовий), в рамках якого команди мали дослідити матеріали справи щодо порушення права на свободу вираження поглядів та підготувати два меморандуми: з позиції заявника та з позиції Уряду, команда проходила дистанційно. А вже фінал «The Monroe E. Price International Media Law Moot Court Competition» проходить у стінах Оксфордського університету, в рамках якого команди будуть змагатися, виступаючи одна проти одної у модельних судових справах.

Участь у змаганнях української команди фінансується МГО «Міжнародна Підтримка Медіа» (International Media Support).

Побажаємо їм успіху!