Комітет свободи слова підтримав ініціативу ІМП щодо проведення комітетських слухань

October 7, 2015

На засіданні 7 жовтня Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики прийняв рішення про проведення комітетських слухань на тему реформування парламентських ЗМІ. З ініціативою про проведення таких слухань до голови Комітету Вікторії Сюмар та інших членів Комітету звернувся Інститут Медіа Права. Рішення про проведення слухань члени комітету прийняли одноголосно.

Нагадаємо, 2 жовтня Інститут Медіа Права звернувся до Голови Комітету Верховної ради України з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторії Сюмар та членів комітету із закликом провести комітетські слухання з теми реформування парламентських ЗМІ. ІМП запропонував обговорити питання реформування видань «Голос України» та«Віче», а також модель діяльності телеканалу “Рада”, формування його програмної політики, моделі управління та звітності. Реформування «Голосу України» та «Віча» передбачає Проект закону України про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації, зареєстрований у парламенті 01.12.2014 за№1123, який комітет з питань свободи слова та інформаційної політики рекомендував парламенту ухвалити в цілому. Таке реформування може відбутися кількома способами, але цей процес є неминучим. 

На думку ІМП, стратегія та програмна концепція каналу «Рада» мають відповідати суспільному запиту на інформацію про діяльність парламентських комітетів. Вважаємо, що саме Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики як профільний комітет ВРУ має взяти активну участь у формуванні завдань і пріоритетів каналу, відбору керівництва, заслуховування щорічних звітів, винесенні рекомендації щодо підвищенні ефективності його діяльності.

Дата проведення комітетських слухань буде оголошена згодом.