Комітет свободи слова підтримав законопроект про відкритість публічних коштів

July 2, 2014

Парламентський комітет з питань свободи слова та інформації провів чергове засідання, на якому розглянув законопроекти щодо доступу до інформації про використання державних коштів та в сфері регулювання телебачення та радіомовлення. Зокрема, члени комітету обговорили запропоновані поправки та підтримали винесений на друге читання проект Закону України«Про відкритість використання публічних коштів»(проект № 2012а, н.д. Леся Оробець, Андрій Пишний, Михайло Головко, Василь Чумак, Олег Медуниця, Оксана Калетник).

Водночас, не отримали підтримки народних депутатів два інші інформаційні законопроекти – проект закону про створення організаційно-технічної бази та вивільнення додаткових каналів мовлення для запровадження другого телевізійного каналу суспільного телебачення України (проект № 4541, н.д. Микола Княжицький) та законопроект про призупинення на час АТО розважальних заходів, концертів на всій території України, а також трансляції розважальних телерадіопередач (проект № 4956, н.д. Володимир Купчак).

Комітет також затвердив план своєї роботи на вересень 2014 – січень 2015 рр. та призначив Віталія Крутія Головою підкомітету з питань друкованих засобів масової інформації та Інтернету.