Комітет свободи слова рекомендує ухвалити зміни до Закону про суспільне мовлення

July 24, 2014

Комітет з питань свободи слова та інформації 23 липня 2014 року провів чергове засідання, під час якого розглянув законопроект щодо внесення уточнень до Закону України «Про Суспільне телебачення і радіомовлення України» (проект №4224а, н.д. Микола Томенко, Олена Кондратюк, Олександр Абдуллін, Ірина Геращенко, Андрій Шевченко). Обговоривши пропоновані зміни, Комітет вирішив  рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні прийняти законопроект  за основу.

Приймати за основу було вирішено рекомендувати також проект Закону про внесення змін до Закону України «Про телебачення і радіомовлення» щодо встановлення процедури тимчасового обмеження трансляції та ретрансляції на території України програм телерадіоорганізацій, які не підпадають під юрисдикцію України (проект №4297а, н.д. Микола Княжицький) та Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії інформаційній агресії іноземних держав (проект №4263а, н.д. Микола Томенко, Віталій Крутій, Галина Чорна, Микола Баграєв, Олена Кондратюк).

Водночас, на наступне засідання Комітету було вирішено перенести   підготовлений до другого читання проект Закону про внесення змін до Закону України «Про рекламу» щодо уточнення сфери застосування Закону та удосконалення окремих положень (проект №0944, н.д. Олена Кондратюк, Микола Баграєв, Ірина Геращенко, Володимир Ландік, Олена Бондаренко, Сергій Павленко, ВРУ 6 скликання) та проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо дерегулювання діяльності з надання програмної послуги та удосконалення державного регулювання діяльності провайдерів програмної послуги (проект № 4150а, н.д. Микола Княжицький).