Комітет свободи слова: результати засідання 11 січня

January 13, 2012

Одинадцятого січня 2012 року Комітет Верховної ради України з питань свободи слова та інформації на своєму черговому засіданні обговорили питання щодо трансляції у святкові дні обласними державними телеканалами, а також Державною телерадіокомпанією “Всесвітня служба “Українське телебачення і радіомовлення” пропагандистського фільму “Просто Юля”. Депутати звернулися до Держкомтелерадіо з проханням надати роз’яснення щодо умов розміщення цього сюжету. Також депутати розглянули конфліктну ситуацію щодо оприлюднення на телеканалі “1+1” сюжету телевізійної програми “Гроші” від 22 листопада 2011 року та відсторонення журналіста від участі у цій передачі.

Депутати не дійшли згоди щодо ситуації, що склалася із законопроектом щодо заборони реклами, спонсорства та стимулювання продажу тютюнових виробів, реєстраційний № 5164, внесений народним депутатом України Шевченком А.В. і перенесли це питання на наступне засідання.

Також депутати підтримали проект Постанови ВРУ «Про забезпечення безперешкодної діяльності засобів масової інформації у передвиборний період 2012 року», № 9311 та проект Закону України «Про внесення змін до Закону України “Про організацію та проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу в Україні” (законопроект № 9642; н.д. щодо забезпечення здоров’я уболівальників та спортсменів і створення сприятливої атмосфери для перегляду матчів Євро-2012, від 23.12.2011 р., внесений народними депутатами України Павло Унгурян, Ельбрус Тадеєв, Юрій Мірошниченко, Іван Попеску, Андрій Шкіль, Валерій Камчатний).