Комітет свободи слова розгляде звіт Національної ради з телебачення та радіомовлення

February 26, 2014

Комітет Верховної Ради України  з питань свободи слова та інформації 27 лютого 2014 року планує  розглянути звіт Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення. Відповідне засідання мало відбутись ще 19 лютого, однак, у зв’язку з подіями в державі, було перенесене на невизначений час.

Нагадаємо, що відповідно до статті 16 Закону України «Про Національну раду України з питань телебачення  і радіомовлення» регуляторний орган щороку готує звіт про свою діяльність, оприлюднює  його  до  1  лютого  і  невідкладно  надсилає  до Верховної Ради України і Президента для  затвердження. За результатами розгляду звіту профільний комітет готує свій висновок, який буде братись до уваги під час представлення звіту в парламенті Головою Національної ради. Відповідно до закону, висловлення недовіри Нацраді Верховною Радою та  Президентом має наслідком відставку  всього складу регуляторного органу.

Водночас, варто зауважити, що народний депутат Микола Княжицький нещодавно зареєстрував у парламенті проект постанови про висловлення недовіри Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення за результатами розгляду звіту за 2013 рік (проект № 4209). Крім цього, як зазначає голова Комітету Микола Томенко, голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Володимир Манжосов та член Нацради Микола Фартушний написали заяви про звільнення.

Засідання Комітету відбудеться за адресою: вул. М.Грушевського, 18/2, кімн. № 11, початок – о 14.00.