Комітет з питань свободи слова оголошує повторний відбір на посаду члена Нацради

November 24, 2016

Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики оголошує повторний відбір кандидатів на вакантну посаду члена Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

Вакантна посада у Нацраді з’явилася через дострокове припинення повноважень члена Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Катерини Котенко. Тому 6 серпня комітет розпочав відбір кандидатів. 

Однак двоє із трьох кандидатів, рекомендованих всеукраїнськими громадськими організаціями, що працюють у сфері медіа, наразі не можуть брати участі у відборі: Валентин Коваль 27 вересня вже призначений на посаду члена Національної ради  України з питань телебачення і радіомовлення Указом Президента №412/2016, а Катерина М’ясникова відкликала свою кандидатуру.

У такій ситуації парламент не може виконати вимогу частини 1 статті 5 Закону України «Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення», яка встановлює порядок призначення членів Національної ради  на альтернативній основі.

У зв’язку з цим Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики  23 листопада  оголосив повторний відбір кандидатур на заміщення вакантної посади члена Національної ради. Відповідна інформація надрукована у газеті «Голос України» № 223(6477) від 23листопада

Суб’єктами права подання кандидатур на посаду члена Національної ради є депутатські фракції  і групи у Верховній Раді України та всеукраїнські об’єднання громадян  у галузі діяльності засобів масової інформації.

 Вимоги до кандидатур визначені частиною 1 статті 7 Закону України «Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення».

Подання щодо кандидатур та документи кандидатів приймаються впродовж 21 дня від дати оприлюднення оголошення. Особи, що бажають взяти участь у конкурсі, мають подати документи до 13 грудня.

Перелік документів – за посиланням.