Комітет з питань свободи слова розгляне звіт Національної ради телебачення та радіомовлення

February 17, 2014

Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформації 19 лютого 2014 року проведе чергове засідання, на якому буде розглянуто звіт Національної радиУкраїни з питань телебачення та радіомовлення.

Відповідно до статті 16 Закону України «Про Національну раду України з питань телебачення  і радіомовлення» регуляторний орган щороку готує звіт про свою діяльність, оприлюднює  його  до  1  лютого  і  невідкладно  надсилає  до Верховної Ради України і Президента для  затвердження. За результатами розгляду звіту профільний комітет підготує свій висновок, який буде братись до уваги під час представлення звіту в парламенті Головою Національної ради. Якщо Верховна  Рада та Президент висловлять недовіру Нацраді – це матиме наслідком відставку  всього складу регуляторного органу.

Крім звіту Національної ради, Комітет також обговорить результати  моніторингу щодо перешкоджання працівникам ЗМІ у виконанні службових обов’язків під час висвітлення «Євромайданів» у м. Києві. Відповідна група з моніторингу розслідувань справ щодо перешкоджання журналістській діяльності, була створена ще на початку грудня минулого року. До її складу увійшли члени Комітету, а також представники Національної спілки журналістів України та медіа організацій.

Засідання відбудеться за адресою: вул. М.Грушевського, 18/2, кімн. № 12, початок – о 14.00.