Комітет з питань свободи слова та інформації розглянув оновлений закон про роздержавлення друкованих ЗМІ

September 12, 2013

Комітет з питань свободи слова та інформації на своєму засіданні 11 вересня 2013 року розглянув доопрацьований проект Закону про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації (№ 2600; проект н.д. Миколи Томенка) і прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді України схвалити його у повторному першому читанні .

Оновлений закон, зокрема, передбачає, що реформування друкованих ЗМІ та редакцій здійснюватиметься у два етапи: перший – триватиме протягом одного року з дня набрання чинності закону і передбачає реформування друкованих ЗМІ, внесених до переліку, сформованого Держкомтелерадіо; другий – передбачає здійснення реформування всіх інших друкованих ЗМІ протягом наступних двох років.

Нагадаємо, що п’ятого вересня 2013 року Верховна Рада України вже розглядала проект про роздержавлення друкованих ЗМІ і направила його на доопрацювання у профільний комітет для підготовки до розгляду у повторному першому читанні. Таке рішення було пов’язане з бажанням врахувати та узагальнити пропозиції, що містяться в альтернативних законопроектах.