Конкурс на цифру

January 10, 2010
Тридцятого грудня 2009 року Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення оголосила конкурс на отримання ліцензії на мовлення з використанням цифрових телеканалів у місті Києві.

Так, Національна рада визначила, що на 41 телеканалі має вестися мовлення спортивної та музичної програми у форматі HDTV (ТБ високої чіткості), на 43 та 64 ТВК – у стандарті DVB-T (цифрове ефірне мовлення). Національна рада надаватиме пріоритет претендентам, чия програмна концепція передбачатиме мовлення з більшим обсягом україномовних програм. Також виставлені вимоги до концепцій щодо відсутності ретрансляції програм інших мовників та розміщенням дитячих передач з 07.00 до 21.00 год.

Окрім того, претенденти мають надати інформацію про перелік студійного обладнання, захист студійних приміщень від несанкціонованого доступу; терміну початку мовлення; наявность фінансово-економічних можливостей забезпечувати розповсюдження програм; джерела фінансування телерадіоорганізацій та забезпечення прибуткової діяльності телерадіоорганізацій: передбачуваний рівень рентабельності підприємства, основні етапи виконання інвестиційного проекту та термін його окупності.

Вартість ліцензій на мовлення в залежності від потужності передавача коливається від 72985,32 (0,5 Квт) до 126414,07 (Квт).

Завантажити оголошення про конкурс