Кошти на цифру

June 20, 2010
Шістнадцятого червня 2010 року Кабінет Міністрів України ухвалив постанову № 462 “Про затвердження Порядку використання у 2010 році коштів, передбачених у державному бюджеті для розвитку цифрового телерадіомовлення”. Постановою визначено, що головним розпорядником бюджетних коштів за програмою “Розвиток цифрового телерадіомовлення” є Мінтрансзв’язку, розпорядником бюджетних коштів нижчого рівня – Держзв’язку.

Бюджетні кошти, відповідно до постанови спрямовуються на розроблення типових проектів створення системи цифрового телерадіомовлення для однотипових зон телерадіомовлення відповідно до Державної програми впровадження цифрового телерадіомовлення, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 26 листопада 2008 р. № 1085

Мінтрансзв’язку з урахуванням Указу Президента України “Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 11 вересня 2009 року “Про концепцію створення системи Суспільного телебачення і радіомовлення України та хід упровадження цифрового телерадіомовлення” від 18 лютого 2010 р. № 189 та плану розвитку національного телерадіоінформаційного простору України , затвердженого рішенням Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, визначає регіони та зони синхронного наземного цифрового телерадіомовлення, для яких розроблятимуться типові проекти створення системи цифрового телерадіомовлення.

Нагадаємо, що державним бюджетом на 2010 рік виділено 1,65 млн. гривень на розвиток цифрового мовлення. Відповідно ж до державної програми переходу на цифрове мовлення держава робить внесок бл. 9 млн. грн., решта коштів – 4 мільярди гривень мають бути залучені у вигляді інвестицій.

Адреса постанови: http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?nreg=462-2010-%EF