Круглий стіл «Перехід України на цифрове мовлення: виклики та перспективи»

June 15, 2012
 
 

 

Круглий стіл «Перехід України на цифрове мовлення: виклики та перспективи»

21 червня 2012 року

21 червня 2012 року у Києві громадська організація «Інститут Медіа Права» спільно з Громадською радою при Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення проведе експертне обговорення на тему «Перехід України на цифрове мовлення: виклики та перспективи».

Круглий стіл буде присвячений обговоренню проблем запровадження цифрового мовлення в Україні та засад регулювання телерадіопростору в майбутньому.

Україна розпочала перехід на цифрове мовлення 2005 року. З того часу двічі змінювали стандарти цифрового мовлення, що призвело до дестабілізації ринку, а подекуди і фінансових втрат з боку громадян. Конкурси на цифрове мовлення 2011 року викликали масу нарікань щодо критеріїв відбору учасників та забезпечення плюралізму на телевізійному ринку. Відсутність чітких прозорих критеріїв в процесі переходу на цифру в сукупності з хаотичними, а подекуди непрофесійними діями влади створюють ризики щодо інформаційних прав громадян. З запровадженням цифрового мовлення також постають питання забезпечення прав неповнолітніх, національних меншин, виникають суттєві проблеми з універсальною програмною послугою.

Обговорити ці питання та сформувати пропозиції на майбутнє пропонується представникам ЗМІ, громадським активістам та всім небайдужим до процесу переходу на цифрове мовлення.

Круглий стіл відбудеться за адресою: м. Київ, вул. Хрещатик, 14, готель «Хрещатик», конференц-зал «Володимирський».

Про намір взяти участь у круглому столі повідомте, будь ласка, за телефоном 284-61-64 чи надішліть листа на електронну адресу: event@medialaw.kiev.ua. У тексті листа вкажіть, будь ласка, своє прізвище та ім’я, місце роботи та конактні дані.

Початок реєстрації і вітальна кава для учасників круглого столу у четвер, 21 червня 2012 року, – о 9.30; початок роботи круглого столу – 10.00, закінчення – 14.00.


Проведення цього заходу стало можливим завдяки підтримці американського народу, що була надана через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) та Інтерньюз. Зміст матеріалів є виключно відповідальністю Інституту Медіа Права та не обов’язково відображає точку зору американського уряду, USAID та Інтерньюз.