МАГ у регіонах: агенти змін Житомирщини обіцяють гучні антикорупційні розслідування

April 4, 2016

На Житомирщині успішно стартував ІІ модуль Майстерні активних громадян для активістів із сіл, селищ, міст і району.

Агенти змін вчилися аналізувати декларації чиновників і депутатів, а також виявляти корупційні схеми у державних закупівлях, у сфері енергетики та ЖКГ. Також отримали дієві інструменти для проведення журналістських розслідування.

Кричущими та найбільш актуальними для житомирян є проблеми непрозорості формування тарифів на газопостачання, водопостачання та водовідведення. Про це повідомив регіональний тренер МАГ Сергій Яцик.

Особливо гостро ці питання звучать у ОСББ. Бо передати будинок в експлуатацію ОСББ, забувши про нього – це найкращий спосіб вирішення усіх питань для влади. А якщо виникне серйозна аварія, прорив труб абощо, що тоді робити ОСББ? Брати кредит?” – такими питаннями, за словами Сергія Яцика, переймалися учасники регіонального модулю Майстерні.

Тренер зауважив, що рівень підготовки учасників регіональних навчань був достатнім для ведення дискусій. У ході навчання наводилось багато прикладів як позитивного, так і негативного досвіду боротьби з корупцією у сфері державних закупівель, ЖКГ.

Наші МАГівці достатньо вмотивовані для того, щоб працювати на місцях, а експерти проекту дали їм зброю для цього. Приємно, що ми маємо юридичну підтримку від Інституту Медіа Права. Думаю, що згодом, дякуючи командній роботі, кілька вдалих і досить гучних розслідувань будуть опубліковані,” – резюмував Сергій Яцик.

Загалом ІІ модуль Майстерні активних громадян пройде у 16 регіонах України.

Такий масштабний освітній проект проводить Інститут Медіа Права у партнерстві з Реанімаційним Пакетом Реформ.