Медійні плани ВРУ: 6-9 грудня

December 5, 2011
Відповідно до Розкладу засідань Верховної Ради України на 6-9 грудня 2011 року парламентарі планують розглянути 6 грудня проект Постанови ВРУ “Про забезпечення безперешкодної діяльності засобів масової інформації у передвиборний період 2012 року”, №9311, внесений н.д. Миколою Томенко. Проектом постанови Кабіету Міністрів України доручається вжити заходів щодо припинення перевірок відповідними службами органів виконавчої влади і державними установами засобів масової інформації на період проведення передвиборної кампанії з виборів народних депутатів України. Окрім цього, Державній податковій адміністрації України та Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення рекомендується скасувати графіки перевірок засобів масової інформації на період передвиборної кампанії з виборів народних депутатів України.

В цей же день депутати мають розглянути проект Закону України “Про внесення зміни до Закону України “Про телебачення та радіомовлення” (№8365, н.д. Іван Данькович; щодо надання телеканалами ідентифікуючої інформації про участь держави та органів місцевого самоврядування у створенні телепередач). Законопроект передбачає ідентифікування передач створених за кошти державного бюджету, шляхом розміщення відповідної емблеми “ототожнює участь відповідного органу влади у створенні телерадіопередачі”.

Також планується розгляд Закону України “Про інформацію” (№8201, н.д. Степан Курпіль; щодо приведення норм Закону у відповідність з Конвенцією про захист прав людини і основоположних свобод). Законопроект передбачає право працівника засобу масової інформації збирати інформацію в районах стихійного лиха, катастроф, у місцях аварій, масових безпорядків, воєнних дій, після пред’явлення документа, що засвідчує його професійну належність (посвідчення, видане засобом масової інформації або всеукраїнським професійним творчим об’єднанням журналістів).

У четвер, 9 грудня 2011 року депутати мають розглянути проект Закону України “Про внесення зміни до Закону України “Про телебачення та радіомовлення” щодо надання телеканалами ідентифікуючої інформації про участь держави та органів місцевого самоврядування у створенні телепередач (№ 6429, н.д. Микола Трайдук, Одександр Фельдман, Олексій Логвиненко, Олег Гейман). Законопроект передбачає запровадження відображення часу завершення переривання трансляції телевізійної програми для показу реклами.