Медійні законопроекти знову залишились без розгляду

October 25, 2013

Верховна Рада України протягом пленарного тижня 22-25 жовтня 2013 року не спромоглась розглянути заплановані законопроекти в інформаційній сфері..

На початку пленарного тижня народні депутати довго обговорювали порядок денний, який  врешті решт було затверджено парламентом лише 23 жовтня. В результаті конфлікту між більшістю та опозицією щодо виборів Київського міського голови, законопроект № 0947 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку з прийняттям Закону України «Про інформацію» (у новій редакції) та Закону України «Про доступ до публічної інформації»,  розроблений Державним комітетом телебачення і радіомовлення, в черговий раз залишився нерозглянутим.

Питання суспільного мовлення та роздержавлення друкованих ЗМІ також залишились поза увагою народних депутатів. Законопроект про Суспільне телебачення і радіомовлення України (проект № 1076, КМУ) та  проект закону про реформування друкованих засобів масової інформації (проект № 2600, н.д. Юрій Мірошниченко, Олександр Абдуллін, Микола Баграєв, Олена Бондаренко, Микола Княжицький, Степан Курпіль, Рустам Раупов, Микола Томенко) мали розглядатись у другому читанні 24 жовтня. Однак, парламент так і не встиг дійти до обговорення зазначених питань. Також не було розглянуто законопроект щодо уточнення сфери застосування Закону про рекламу та удосконалення окремих положень, №0944 та проект Постанови “Про затвердження Положення про акредитацію журналістів і технічних працівників засобів масової інформації при Верховній Раді України”, №2252а.