Міжнародна конференція «Свобода слова в Інтернеті: між свободою слова та цензурою»

June 30, 2011

Шостого липня 2011 року Інститут Медіа Права за підтримки представництва «Інтерньюз Нетворк» проведе Міжнародну конференцію на тему «Свобода слова в Інтернеті: між свободою слова та цензурою».

Питання регулювання суспільних відносин у всесвітній мережі останнім часом набуває широкого розголосу та дискусій. 16 травня цього року було ухвалено модельний закон СНД «Про засади регулювання інтернету», що пропонує запровадження державних регуляторів, а 26 травня питання регулювання Інтернету, як наймогутнішого засобу для забезпечення свободи висловлювань піднімалося на саміті Великої вісімки. Питання регулювання інтернету в Україні актуалізується як через періодичні спроби держави втрутитися до  цієї сфери, у т.ч. запровадити реєстрацію інтернет-ЗМІ, так і у зв’язку з захистом позицій тих, хто стоїть на сторожі вільного інтернету.

Конференція присвячена обговоренню проблем щодо посилення регулювання всесвітньої мережі, запровадження реєстрації ЗМІ в Інтернеті, правового статусу соціальних журналістів, питанням збору доказів щодо порушених майнових і немайнових прав, а також принципам ліцензування за умов конвергенції технологій доступу і поширення інформації. Робоча мова – російська.

Під час роботи конференції представники Росії, Таджикистану, Киргизстану, Азербайджану, Узбекистану та Казахстану представлять доповіді щодо правових засад регулювання Інтернету у своїх країнах.

До участі у конференції запрошуються профільних об’єднань, медіа юристи та медіа експерти, представники ЗМІ та громадянського суспільства, а також представники органів державної влади.

Конференція відбудеться 6 липня 2011 року у конференц-залі «Володимирський» готелю «Хрещатик» за адресою: м. Київ, вул. Хрещатик, 14. Конференція триватиме з 10-00 до 14-00, реєстрація та вітальна кава з  9-30.

Про намір взяти участь у роботі конференції повідомте, будь ласка, за електронною адресою event@medialaw.kiev.ua  або за телефоном 0-(44)-284-61-64. Реєстрація є обов’язковою.

 

Захід відбудеться за підтримки Представництва Інтерньюз-Нетворк в Україні.