Інститут Медіа Права став Центром демократії та верховенства права

April 19, 2016

Р•Ба•≠§_≠£-212Коли у 2005 році я разом із Тетяною Олексіюк та Ігорем Розкладаєм засновували Інститут Медіа Права, ми не думали, що згодом станемо однією з найпотужніших громадських організацій. І сьогодні у своїй діяльності ми реалізуємо суттєво ширші ініціативи, ніж медіа право. У партнерстві з громадськими і донорськими організаціями проводимо активну роботу в різних напрямках,” – зазначив на презентації нової назви організації директор Центру демократії та верховенства права Тарас Шевченко 18 квітня. Він повідомив, що діяльність організації у медіа праві надалі буде зберігатися під впізнаваним брендом Інститут Медіа Права.

Загалом Центр демократії та верховенства права реалізуватиме 3 стратегічні цілі: 

  • забезпечення сприятливого медіа-середовища;
  • підтримка та впровадження громадських ініціатив;
  • боротьба з корупцією.

 

Гості заходу позитивно сприйняли новину про перейменуванння Інституту Медіа Права і побажали команді Центру демократії та верховенства права успіхів та нових звершень.

Можна сказати, що ми присутні не на народженні нової організації, а на хрестинах. Ви маєте міцний фундамент і досить відомі як в Україні так і на міжнародному рівні. Показали правильні підходи до управління проектами, стали лідерами серед авангардних громадських організацій. Приємно, що свої знання ви несете у регіони і розпочинаєте реформування у складній сфері судової реформи, якої зараз найбільше потребує Україна,” – зазначила координатор програм співробітництва Посольства Швеції Ольга Сєдова.

Коли я дізналася, що Інститут Медіа Права перейменовується, то спочатку злякалася. Як же ми будемо без ІМП? Ще й дня не пройшло, щоб ми не телефонували до юристів Інституту і не просили прокоментувати ту чи іншу ситуацію у ЗМІ. Я вдячна за 11-річну партнерську роботу і вірю у таке ж плідне продовження“, – сказала член Наглядової ради НСТУ, медіаексперт ГО Телекритика Світлана Остапа.

Трансформацію Інституту Медіа Права в Центр демократії та верховенства права в 2-хвилинному відео можна переглянути тут.

cedem2-02