Обрано трьох нових членів Наглядової ради НСТУ

February 5, 2021

Протягом 1-4 лютого 2021 року відбулися конференції з обрання членів до Наглядової ради НСТУ у сферах захисту прав осіб з особливими потребами, захисту інтересів дітей та молоді та у творчій сфері. За результатами голосування членами Наглядової ради обрали Наталію Гарач, Вадима Міського та Євгена Глібовицького.

Загалом у конференціях взяла участь 41 громадська організація. Голосування за нових членів відбулося таємно шляхом виставлення балів. Наталія Гарач, Вадим Міський та Євген Глібовицький отримали найбільшу кількість балів.

Ким є новообрані члени Наглядової ради?

1. Наталія Гарач 18 років працює у сфері соціальної журналістики:

  • працювала журналісткою та менеджеркою міжнародних проєктів, спрямованих на вирішення проблем людей з інвалідністю в Україні;
  • з 2005 року і досі працює у Національному комітеті спорту інвалідів.

Питання, до якого вона хоче привернути увагу поширення контенту з порадами людині з інвалідністю під час карантину, повернення воїнів до звичайного життя, а також формування нового сприйняття людей з інвалідністю.

2. Вадим Міський має значний досвід громадської та адвокаційної роботи:

  • працював у Реанімаційному пакеті реформ;
  • наразі координує Медіарух “Медіа за усвідомлений вибір” та працює програмним директором ГО ” Детектор медіа”;
  • вже був членом Наглядової ради НСТУ і розробив нову модель фінансування Суспільного мовлення в Україні.

Серед пріоритетів своєї роботи Вадим Міський визначає посилення співпраці з молодіжними об’єднаннями, зі студентськими організаціями та Міністерством молоді і спорту, а також розвиток діджиталізації на Суспільному і співпрацю з регіонами. 

3. Євген Глібовицький має великий досвід роботи у журналістиці та управлінні медіа бізнесом: 

  • працював кореспондентом “Першого національного” та Студії 1+1;
  • був заступником шеф-редактора та ведучим програм на 5-му каналі;
  • з 2007 року й досі є директором аналітичного центру pro-mova.com, який займається дослідженнями цінностей та розробкою стратегій.

На новій посаді експерт працюватиме над забезпеченням стабільності та незалежності Суспільного мовника, якістю контенту, розвитком його нових форматів та відстоюванням інтересів Суспільного як на політичному рівні, так і в медіа.

Нагадаємо, що Євген Глібовицький та Вадим Міський займатимуть посади членів Наглядової ради вже другий термін поспіль, а Наталія Гарач на посаді замінить Наталію Скрипку, яка представляла сферу захисту прав осіб з особливими потребами з 2015 року до 2021 року.