Нацрада розпочала прийом заявок кандидатів до Наглядової ради НСТУ

September 22, 2015

Вчора, 21 вересня 2015 року, Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення розпочала прийом заяв від кандидатів у члени Наглядової ради суспільного мовника.

Таких кандидатів можуть подавати громадські об’єднання, які попередньо допущені регулятором до участі у Конференціях громадських об’єднань. Кожне об’єднання може подати лише одну кандидатуру.

Таким кандидатом може бути громадянин України, який має високі професійні та моральні якості, суспільний авторитет, а також має вищу освіту та постійно (не менш як п’ять років) проживає на території України. Не можуть бути членами Наглядової ради НСТУ:

1) особи, які мають судимість, не погашену або не зняту в установленому законом порядку;

2) народні депутати України, члени Кабінету Міністрів України, члени Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, військовослужбовці, нотаріуси, судді, прокурори, слідчі, працівники правоохоронних органів, особи, які перебувають на державній службі, особи, які займають виборні посади в органах державного управління будь-якого рівня, особи, які перебувають у штаті політичної партії, особи, які перебувають у штаті будь-якого підприємства, в якому частка державної власності перевищує 25 відсотків, а також інші особи, стосовно яких Законом України “Про запобігання корупції” встановлено обмеження щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності;

3) працівники чи представники телерадіоорганізацій, що мають ліцензію на здійснення мовлення в Україні або виконують будь-яку оплачувану роботу (реалізують товари, надають послуги) для телерадіоорганізацій;

4) особи, які прямо або опосередковано володіють часткою у статутному (складеному) капіталі телерадіоорганізацій або юридичних осіб, що виконують будь-яку оплачувану роботу (реалізують товари, надають послуги) для телерадіоорганізацій.

Кандидатури для включення до складу Наглядової ради НСТУ подаються листом за підписом керівника об’єднання. До листа додаються:

1) заява кандидата на посаду члена Наглядової ради НСТУ від громадських об’єднань та асоціацій за формою, визначеною в додатку 2 до Порядку;

2) програма кандидата (обсягом до трьох тисяч друкованих знаків), в якій у довільній формі викладається позиція кандидата щодо пріоритетів діяльності у складі Наглядової ради НСТУ;

3) копія документа про вищу освіту;

4) копія паспорта громадянина України (першої – шостої сторінок та сторінки з останньою відміткою реєстрації місця проживання).

Заяви та програми кандидатів подаються до 25 вересня 2015 року за адресою вул. Прорізна, 2, м. Київ, 01601, кім. 205, з 9:00 до 18:00, п’ятниця з 9:00 до 17:00 (обідня перерва з 13 до 14 год.) (письмова форма) та надсилаються e-mail: suspilne.nrada@gmail.com (електронна форма).  Вони будуть оприлюднені на офіційному веб-сайті Національної ради.