Наукова конференція «Перспективи реформування законодавства, що регулює діяльність ЗМІ під час виборів»

September 23, 2010

Двадцятого вересня 2010 року відбулася наукова конференція «Перспективи реформування законодавства, що регулює діяльність ЗМІ під час виборів». Під час заходу провідні медіа-експерти представили свої точки зору із правових питань, що будуть особливо важливими для ЗМІ під час місцевих виборів-2010.

Серед доповідачів на конференції були практикуючі спеціалісти галузі:
  • директор Інституту Медіа Права Тарас Шевченко, голова правового центру Незалежної Асоціації Мовників Ольга Большакова,
  • юрист Української асоціації видавців періодично преси Олександр Дяченко,
  • медіа юрист Алі Сафаров та
  • директор з правових питань Інтерньюз-Нетворк Павло Моісеєв.
Модераторами на секціях були виконавчий директор НАМ Катерина М’ясникова та генеральний директор Української асоціації видавців періодичної преси Олексій Погорелов.

Під час своїх доповідей та дискусій учасники акцентували увагу на наболілих проблемах діючого законодавства. Зокрема Ольга Большакова (НАМ) звернула увагу присутніх на проблему різних визначень агітації та на питання відмежування агітації від іншої інформації в рамках передвиборчого періоду. Не оминув питання агітації у своїй доповіді і директор Інституту Медіа Права Тарас Шевченко, який звернув увагу на те, що агітація є одним з етапів виборчого процесу. Також Тарас Шевченко наголосив, що агітація  діяльністю, яка має за мету спонукати голосувати на того чи іншого кандидата. Також директор ІМП погодився з необхідністю розділяти агітацію та інформаційну діяльність, власне інформаційне забезпечення.

Ці та ряд інших питань піднімались доповідачами та обговорювались у секціях науково-практичної конференції 20 вересня.