Незалежна медійна рада спільно з Адміністрацією Президента розроблять правила акредитації журналістів

January 18, 2016

Правила акредитації журналістів на прес-конференціях Президента України будуть розроблені спільно Незалежною медійною радою та Адміністрацією Президента  – про це 18 січня домовилися члени Незалежної медійної ради під час зустрічі із прес-секретарем Президента Святославом Цеголко.

session2На зустрічі члени Медійної ради озвучили Святославу Цеголко зауваження щодо організації прес-конференції Петра Порошенка, що відбулася 14 січня, та запропонували спільно виробити правила, що забезпечать справедливу та рівномірну представленість та вільний доступ журналістів до прес-заходів Президента.

Це перша зустріч членів Незалежної медійної ради, серед яких були Наталія Лигачова (ГО “Телекритика”), Світлана Остапа, (ГО “Телекритика”),  Наталя Гуменюк (Громадське Телебачення), Тарас Петрів (Фундація “Суспільність”), Діана Дуцик (ГО “Телекритика”), Костянтин Квурт (Інтерньюз-Україна), Ігор Розкладай (Інститут Медіа Права),  з прес-секретарем Президента та мала на меті налагодження комунікації й забезпечення ефективної співпраці громадськості з владою. Учасники зустрічі домовилися про проведення регулярних подібних зустрічей.

session2.1

Нагадаємо, що наприкінці 2015 року за ініціативи Інституту Медіа Права було сформовано Незалежну медійну раду та  визначено її склад, до якого увійшли 15 представники медіаспільноти та фахових громадських організацій, які мають ґрунтовний досвід та авторитет у медійній сфері. Медійна рада має стати постійним громадським моніторинговим та консультативним органом, який створився з метою утвердження високих професійних стандартів журналістики та задля об’єктивного розгляду спірних питань та ситуацій, які виникатимуть у інформативному просторі України. Незалежна медійна рада була засновнана  ГО “Інститут Медіа Права”ГО “Інститут Масової Інформації”,  ГО “Інтерньюз-Україна”, ГО “Телекритика” та ГО “Фундація “Суспільність”.