Нове видання Інституту Медіа Права потрапило до рук перших читачів

June 27, 2010

25 червня 2010 року  в приміщенні готелю «Хрещатик» відбулася презентація нового видання Інституту Медіа Права – книги «Стаття 10 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод: українське законодавство та судова практика» за авторством Василя Паліюка.

Це видання є практичним посібником, в якому зроблено акцент на умовах застосування суддями України положень Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, досліджено питання гласності судового процесу та особливості відносин судів із журналістами та ЗМІ, а також інші актуальні питання, пов’язані із реалізацією права на свободу вираження поглядів.

Книгу презентував її автор Василь Паліюк, заступник голови апеляційного суду Миколаївської області.

Перші відгуки про книгу висловили Юрій Зайцев (Урядовий уповноважений у справах Європейського суду з прав людини), Олександр Павлюченко (директор Бюро інформації Ради Європи в Україні), Тарас Шевченко (директор Інституту Медіа Права), які вказали на її важливість, адже вона створена професійним суддею, що першим в Україні застосував у своїх рішеннях практику Європейського суду з прав людини.

Автор отримав привітання з виходом книги автор отримував від, представників Академії Суддів України, представників Держкомтелерадіо, практикуючих адвокатів, журналістів телеканалів та юридичних видань, а також інших гостей.

На презентації учасники мали змогу поспілкуватися з автором та отримати примірник книги з авторським автографом. Решта тиражу буде розіслана до судів усіх рівнів, що займаються справами, дотичними до 10 статті Європейської конвенції з прав людини та основних свобод.

Видання вийшло у світ завдяки підтримці міжнародної організації – IMS, представником якої в Україні вже декілька років є Антоніна Черевко.