Новий розділ на сайті ІМП

December 3, 2008

Інститут медіа права оголошує про запуск тематичного розділу присвяченого взаємодії судової влади і журналістів. Розділ складається з двох частин – нормативно-правових актів та аналітичних матеріалів присвячених проблемам презумпції невинуватості, висвітлення судових процесів, критика суддів та ін.

Розділ регулярно поповнюватиметься новими матеріалами, зокрема і рішеннями Європейського суду з прав людини.

Створення розділу проходить в рамках ґрантової програми «Обізнаність суспільства про судову систему»  за підтримки Агентства Сполучених Штатів з Міжнародного розвитку (USAID), яка має на меті проведення опитувань суддів, журналістів та громадян щодо якості здійснення правосуддя та оприлюднення результатів опитувань, організацію тренінгів для журналістів з метою поліпшення їхньої обізнаності з функціонуванням судової системи та правилами висвітлення в ЗМІ судових процесів, сприяння розгортанню програми впровадження посад прес-секретарів у судах, проведення тренінгів з удосконалення зв’язків зі ЗМІ, сприяння вдосконаленню навичок спілкування зі ЗМІ.

В рамках цієї програми Інститут медіа права проводить дослідження якості надання громадськості через ЗМІ інформації про судову  систему, проводитиме регіональний семінар 18 грудня 2008 у Харкові для журналістів щодо проблем висвітлення судової системи, судової реформи та судових процесів.

Крім того, в січні-лютому в Києві планується проведення дводенного семінару для викладачів факультетів журналістики щодо методики викладання розділів навчальних програм, які охоплюють питання організації та функціонування судової системи, а також взаємовідносини судових органів та ЗМІ.

У квітні-травні 2009 року планується проведення дистанційного курсу для журналістів щодо судової системи та висвітлення судової тематики у ЗМІ.