Оголошується набір на дистанційний курс “Доступ до публічної інформації”

September 1, 2013
                      

 

Інститут Медіа Права запрошує усіх, хто зацікавлений у питаннях доступу до інформації, яка знаходиться у розпорядженні органів влади, пройти дистанційний курс Доступ до публічної інформації.

У травні 2011 року набув чинності Закон України “Про доступ до публічної інформації”. Він надає широкі можливості для отримання інформації, яку створюють або зберігають органи влади. Отримання офіційних даних має велике значення для підготовки якісних матеріалів у ЗМІ, написання аналітичних досліджень і наукових праць, а також для розробки адвокаційних кампаній. Дистанційний курс Доступ до публічної інформації” допоможе навчитися правильно формулювати запити на отримання відомостей та захищати свої права у разі незаконних відмов у наданні інформації.

Аудиторія:

Дистанційний курс розрахований на журналістів, редакторів та інших працівників ЗМІ, а також на громадських активістів та членів громадських організацій.

Формат навчання:

Протягом трьох місяців слухачі курсу регулярно будуть отримувати завдання (тексти для читання) електронною поштою. Курс розрахований на 7 занять із наступних тем:

1. Доступ до інформації. Основні засади.
2. Активний і пасивний доступ до інформації.
3. Режими інформації: відкрита інформація й інформація з обмеженим доступом.
4. Запити на інформацію і належні розпорядники інформації.
5. Відповідальність за ненадання інформації. Оскарження неправомірних дій.
6. Баланс між принципом відкритості інформації та захистом інформації про особу.
7. Інші форми доступу до публічної інформації.

Слухачі також матимуть можливість ставити експертам Інституту Медіа Права додаткові питання із тих тем, які викличуть у них найбільшу зацікавленість.

Контроль знань відбуватиметься за допомогою підсумкового тесту.

Після успішного складання підсумкового тесту учасники отримають сертифікат про проходження дистанційного курсу.

Для того, щоб стати слухачем дистанційного курсу, потрібно заповнити онлайн-анкету: https://docs.google.com/forms/d/1YaVAY-1BgqYZu84MS45WjtX3jWcN_TbTNwlXmvC2MBE/viewform

Заповнення анкети повинне бути здійснено за один сеанс. Це означає, що відкриту анкету неможливо зберегти для подальшого редагування. 

Навчальна група формуватиметься на конкурсних засадах. Анкета повинна бути отримана Інститутом Медіа Права до 14 вересня 2013 року (включно).  

Про результати відбору ми повідомимо Вас не пізніше 17 вересня 2013 року.

Початок дистанційного курсу – 19 вересня 2013 року.

Про додаткові можливості стати учасником дистанційного курсу Ви можете дізнатись на сайті Інституту Медіа Права, перейшовши за посиланням http://medialaw.kiev.ua/institute/Donate/

За додатковою інформацією з питань участі  в дистанційному курсі звертатися до Інституту Медіа Права: електронна адреса – i_law@medialaw.kiev.ua, телефон: (044) 496 05 80.


Проведення цього дистанційного курсу є можливим завдяки підтримці в рамках проекту «Сприяння європейським стандартам в українському медійному середовищі», який виконується Радою Європи та фінансується Урядом Канади.