Оприлюднено перелік ЗМІ, що реформуватимуться на першому етапі

July 28, 2016

До 1 липня цього року  Держкомтелерадіо збирав заявки від видань, що бажають бути реформованими на першому етапі. 19 липня на офіційному веб-сайті органу було оприлюднено Проект переліку друкованих засобів масової інформації та редакцій, реформування яких здійснюється на першому етапі.

Примітно, що з 237 видань, що планують реформуватися у 2016 році, лише 11 засновані органами державної влади та іншими державними органами. Ось їх перелік:

1)      газета “Пенсійний кур’єр” (засновник – Пенсійний фонд України)

2)      журнал “Вісник Пенсійного фонду України” (засновник – Пенсійний фонд України)

3)      ДП “Редакція журналу “Охорона праці” (засновник – Державна

служба України з питань праці)

4)      редакція газети “Ваше здоров’я” (засновник – Міністерство охорони здоров’я України)

5)      редакція журналу “Фінансовий контроль” (засновник – Державна фінансова

інспекція України)

6)      ДП “Редакція журналу “Землевпорядний вісник” (засновник – Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру)

7)      редакція журналу “Конкуренція. Вісник Антимонопольного комітету України” (засновник – Антимонопольний комітет України)

8)      журнал “Адміністративне судочинство. Судова практика в адміністративних справах” (засновник – Вищий адміністративний суд України)

9)      журнал “Правові висновки Верховного Суду України” (засновник – Верховний Суд України)

10)   журнал “Господарське судочинство. Судова практика у господарських справах” (засновник – Верховний Суд України)

11)   науково-практичний журнал “Врачебное дело” (“Лікарська справа”, засновник – Міністерство охорони здоров’я України).

Нагадаємо, за Законом України  «Про реформування державних і комунальних друкованих ЗМІ» передбачено,  процес реформування преси відбуватиметься у два етапи:  під час першого етапу реформуватимуться лише ті видання, які виявили бажання та звернулись із відповідним клопотанням до Держкомтелерадіо. Для цих видань реформування має завершитись до кінця 2016 року.