Оприлюднено проект Статуту Національної суспільної телерадіокомпанії України

July 10, 2014

Держкомтелерадіо на своєму офіційному сайті оприлюднив Проект постанови КМУ «Деякі питання Суспільного телебачення і радіомовлення України».

Метою постанови є забезпечення здійснення заходів, пов’язаних зі створенням Національної суспільної телерадіокомпанії України. Відповідно до перехідних положень Закону України «Про Суспільне телебачення та радіомовлення України» саме Кабінет Міністрів має підготувати і внести на розгляд Верховної Ради України пропозиції щодо приведення законів України у відповідність із новим законом, узгодити свої підзаконні акти та утворити нову юридичну особу – НТСУ.

Проект постанови включає проект Статуту юридичної особи публічного права «Національна суспільна телерадіокомпанія України», яким детально врегульовуються питання діяльності нового мовника: гарантії незалежності, органи управління та контролю, редакційна політика, майно та джерела фінансування та ін.

Водночас, автори проекту допускають можливість призначення тимчасово виконуючого обов’язки голови правління НТСУ, який спільно з Держкомтелерадіо України буде здійснювати заходи, пов’язані з реорганізацією державних телерадіокомпаній та утворенням суспільної телерадіокомпанії на їх базі.