Органи влади зобов’язали використовувати домени .gov.ua та .укр

November 16, 2015

Минулої п’ятниці, 13 листопада 2015 року було опубліковано текст Постанови Кабінету Міністрів України № 821 від 21 жовтня 2015 «Деякі питання використання доменних імен державними органами в українському сегменті Інтернету», якою було затверджено вимоги до доменних імен державних органів в українському сегменті Інтернету.

Згідно з цією постановою, власні доменні імена міністерств, центральних органів виконавчої влади та їх територіальних органів, а також місцевих державних адміністрацій мають бути зареєстровані у домені GOV.UA та, у разі потреби, у домені .УКР. Кабінет Міністрів України також рекомендував дотримуватися цієї постанови органам місцевого самоврядування, державним та комунальним суб’єктам господарювання.

Зареєстрований у таких доменах електронний ресурс обов’язково вноситься до Національного реєстру електронних інформаційних ресурсів. Для реєстрації доменного імені у відповідному домені слід використовувати латиницю чи кирилицю, а саме словосполучення має відповідати офіційному найменуванню органу (повному, скороченому або абревіатурі).

Доменні імена також мають використовуватись для формування електронних адрес реєстранта, а офіційне листування, що здійснюється посадовими особами, має відбуватись виключно з цих електронних скриньок.

Текст постанови: http://zakon5.rada.gov.ua/laws/show/851-2015-%D0%BF