ПАТ НСТУ зареєстровано як юридичну особу

January 19, 2017

Національну суспільну телерадіокомпанію України зареєстровано як юридична особа. Натомість юридичну особу НТКУ, на базі якої буде створене Суспільне мовлення, припинено.

Відповідну інформацію опубліковано в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

“Сьогодні завершився перший етап реформи, що тривав понад три роки. Від моменту ухвалення закону в квітні 2014 року було пророблено величезний масив роботи. Було ухвалено великий пакет змін до закону в 2015 році і зміни щодо “Укртелефільму” в 2016 році. Понад рік тривало об’єднання обласних і місцевих державних телерадіокомпаній з Національною телекомпанією. Причому в процесі реформи неодноразово випливали проблеми які мають системний характер, як от закриття кримських юридичних осіб”, – розповів Ігор Розкладай, юрист Інституту Медіа Права, який брав активну участь у розробці реформи. 

Відсьогодні запускається другий етап реформи – наглядова рада набуває повноважень, має бути оголошено конкурс на обрання правління і таке правління має бути обране протягом 2 місяців. 

Після цього розпочнеться тривала робота з персоналом та основне – зміна програмної концепції мовника і вихід в новий сезон з новими програмами. Ще одним викликом в 2017 році будуть зміни в закон про державний бюджет, адже суспільне мовлення наразі планується профінансувати на 75%”, – наголосив Ігор Розкладай.